Поздравления за предстоящата сватба! Сега ви предстои отговорната задача да осигурите професионален екип, който да се погрижи за важния ден, включително сватбен DJ.Изборът на добър диджей е от съществено значение, защото от него до голяма степен ще зависи атмосферата и нивото на настроението на сватбеното тържество. Ето десет въпроса, които е добре да му зададете, за да се ориентирате дали е достатъчно перспективен:

1. Как попаднахте в тази сфера ? – Това е един въвеждащ въпрос, благодарение на който ще научите малко за неговото минало, както и за мотивацията му да се занимава с тази професия. Разберете на какви събития най-често се изявява като диджей и от колко време се занимава с това.

2. Какъв е вашият стил ? – Най-добрият вариант е да намерите диджей, чиито предпочитания да съответстват на вашите. Много добър избор е и да се спрете на човек, който без проблем комбинира различни стилове.

3. На колко сватби бяхте диджей през изминалата година ? – Това ще ви даде по-добра ориентация за това какъв опит има диджеят на сватби. Също ще ви помогне да разберете колко хора му се доверяват.

4. Имате ли резервни варианти, ако нещо се случи с лаптопа по време на тържеството ? – Важно е да попитате диджея за резервно оборудване, което професионалистът трябва винаги да носи за събитията.

5. Какъв е вашият подход към музикалния подбор за сватбено тържество ? – Този въпрос ще разкрие колко гъвкав е DJ-ят по отношение на музикалната селекция, както и какви видове музика предпочита той. Попитайте с какъв набор от музика разполага, а също какви стилове, как се случват преходите от едно към друго парче и всичко, което ви вълнува, свързано с песните, които ще звучат в сватбения ви ден.

6. Подсигурени ли сте с цялата необходима техника? – Професионалните диджей с опит обикновено имат всичко необходимо за разлика от начинаещите, на които често нещо им липсва.

7. Може ли да предоставите препоръки? – Опитен професионалист, който е бил DJ на много сватби, ще може да ви покаже голяма купчина от признания и препоръки. Така ще сте сигурни, че сватбеното ви тържество ще протече повъзможно най-добрия начин.

8. Оказвате ли помощ в процеса на планиране? – Един истински, добър професионалист ще може да ви даде съвети и насоки, свързани с музикалната организация на сватбата ви. Той има наблюдения върху предпочитанията на хората и това как реагират при пускане на различна музика.

9. Имате ли кой да ви замести в случай, че не можете да присъствате поради непредвидени обстоятелства? – Това е от изключително значение, защото винаги може да се случи нещо изненадващо, а вие не можете да си позволите непредвидените събития да провалят всичките ви планове за големия ден, нали?.

10. Може ли да дадете повече подробности за ценообразуването? – Попитайте за цените по отделно на различните услуги, от които се интересувате и за крайната цена. Когато избирате диджей за сватбата си имайте предвид, че най-евтиният вариант едва ли е най-добрият.

© 2013 DJ Ivan Todorov | Web support by Aristidov.com | Мои Приятели и партньори | БЛОГ