Dj Иван Тодоров

Как да изберете добър диджей за сватбеното си тържество ?

Ако планирате сватбата си, вероятно ще попаднете на много предложения за услуги от диджеи, които ще звучат примамливо. Това доста затруднява избора ви, а със сигурност желаете най-доброто за този ден. Ето няколко неща, за които да следите, когато подбирате DJ за сватбеното си тържество, за да останете доволни:

Първият съвет, към който е добре да се придържате, е да потърсите истински специалист. Все пак не се нуждаете от човек, който просто да пуска музика, а от такъв, който ще направи събитието незабравимо, гостите ще останат доволни, ще създава настроение през цялото време…

Не се изкушавайте от това да се спрете на най-евтината оферта, защото по всяка вероятност цената ще е за сметка на качеството и едва ли ще останете доволни. Добрата озвучителна техника и уменията на истински професионалист биха стрували съвсем малко повече, но атмосферата на сватбеното тържество ще е в пъти по-добра!

Когато избирате DJ, поинтересувайте се от колко време се занимава с това. Но не от кога пуска музика по приятелски сбирки, а от кога го търсят за събития в качеството на професионалист и колко често има участия. Разбира се, това не означава, че един начинаещ диджей не може да се представи добре и не трябва да се даде шанс и на по-неопитните, но когато става дума за сватбения ви ден, събитието е прекалено важно, за да рискувате да го провалите заради лош избор. Най-добре е да заложите на опитен човек, който наистина знае какво прави и как да забавлява гостите.

Поинтересувайте се какъв конкретен опит има диджея, който смятате да наемете за сватбата си. Може да е с утвърдено име, да е в сферата от години, но да е работил например само в дискотеки. Това от своя страна означава, че има вероятност да не успее да се представи добре на друг тип участие.

Попитайте диджея дали има свой професионален уеб сайт. Там вероятно ще можете да видите негови снимки в действие, описание на това с какво точно се занимава и може би някои музикални образци и идеи за плейлисти. Така ще добиете по-конкретна представа за работата му.

Друго много важно нещо при избора на DJ е какво оборудване ще използва. Не само уменията, но и качеството на озвучителната техника е от съществено значение за това колко доволни ще сте от сватбеното си тържество.

Не се притеснявайте да задавате много въпроси:

Професионалист ли е ? Може ли да ви предложи писмен договор ? Може ли да приложи препоръки за работата си ? Има ли формуляр, където да попълните специални музикални желания ? Отговаря ли своевременно на имейли или обаждания ? Спазва ли стриктно уговорките ? Има ли служители или помощник ?

Ако човекът срещу вас е истински професионалист, няма да се смути и ще отговори на всички тях. Ако пък не е, вероято не е той този, от когото се нуждаете…

DJ Иван Тодоров