Dj Иван Тодоров

10 въпроса, които да зададете на сватбения си диджей

Поздравления за предстоящата сватба! Сега ви предстои отговорната задача да осигурите професионален екип, който да се погрижи за важния ден, включително сватбен DJ.Изборът на добър диджей е от съществено значение, защото от него до голяма степен ще зависи атмосферата и нивото на настроението на сватбеното тържество. Ето десет въпроса, които е добре да му зададете, за да се ориентирате дали е достатъчно перспективен:

1. Как попаднахте в тази сфера ? – Това е един въвеждащ въпрос, благодарение на който ще научите малко за неговото минало, както и за мотивацията му да се занимава с тази професия. Разберете на какви събития най-често се изявява като диджей и от колко време се занимава с това.

2. Какъв е вашият стил ? – Най-добрият вариант е да намерите диджей, чиито предпочитания да съответстват на вашите. Много добър избор е и да се спрете на човек, който без проблем комбинира различни стилове.

3. На колко сватби бяхте диджей през изминалата година ? – Това ще ви даде по-добра ориентация за това какъв опит има диджеят на сватби. Също ще ви помогне да разберете колко хора му се доверяват.

4. Имате ли резервни варианти, ако нещо се случи с лаптопа по време на тържеството ? – Важно е да попитате диджея за резервно оборудване, което професионалистът трябва винаги да носи за събитията.

5. Какъв е вашият подход към музикалния подбор за сватбено тържество ? – Този въпрос ще разкрие колко гъвкав е DJ-ят по отношение на музикалната селекция, както и какви видове музика предпочита той. Попитайте с какъв набор от музика разполага, а също какви стилове, как се случват преходите от едно към друго парче и всичко, което ви вълнува, свързано с песните, които ще звучат в сватбения ви ден.

6. Подсигурени ли сте с цялата необходима техника? – Професионалните диджей с опит обикновено имат всичко необходимо за разлика от начинаещите, на които често нещо им липсва.

7. Може ли да предоставите препоръки? – Опитен професионалист, който е бил DJ на много сватби, ще може да ви покаже голяма купчина от признания и препоръки. Така ще сте сигурни, че сватбеното ви тържество ще протече повъзможно най-добрия начин.

8. Оказвате ли помощ в процеса на планиране? – Един истински, добър професионалист ще може да ви даде съвети и насоки, свързани с музикалната организация на сватбата ви. Той има наблюдения върху предпочитанията на хората и това как реагират при пускане на различна музика.

9. Имате ли кой да ви замести в случай, че не можете да присъствате поради непредвидени обстоятелства? – Това е от изключително значение, защото винаги може да се случи нещо изненадващо, а вие не можете да си позволите непредвидените събития да провалят всичките ви планове за големия ден, нали?.

10. Може ли да дадете повече подробности за ценообразуването? – Попитайте за цените по отделно на различните услуги, от които се интересувате и за крайната цена. Когато избирате диджей за сватбата си имайте предвид, че най-евтиният вариант едва ли е най-добрият.