Dj Иван Тодоров

5 съвета как да вдигнете гостите на сватбата на дансинга

Съгласете се, че би било много неприятно, ако дансинга остане празен на сватбата ви. В крайна сметка това е много важен ден, в който и младоженците, и гостите трябва да са щастливи и да се забавляват.

Погрижете се предварително, за да не остане дансинга празен и на вашата сватба! Ето 5 съвета, които ще ви помогнат:

Съвет # 1: Изберете добър сватбен DJ

Това звучи съвсем логично. Със сигурност вие, скъпи булка, знете това. Но също така няма съмнение, че много от вас са присъствали на сватби, където са подценили ролята на дисководещия и резултатите определено не са впечатляващи. Така че внимавайте много, когато избирате диджеят за тържеството ви! Потърсете съвети от бивши булки, от приятели, семейството или сватбен агент… Срещнете се с диджея, който планирате да наемете, за да си гарантирате, че ще ви допадне като излъчване. Прочетете всички мнения, които успеете да намерите онлайн. Ако имате намерение да наемете жива музика за сватбата си, отново няма да са ви излишни услугите и на професионален сватбен диджей – това със сигурност ще вдигне настроението и ще повиши желанието на гостите да танцуват.

В крайна сметка, основната причина да наемете професионален DJ е именно защото ще знае как да забавлява присъстващите, защото с течение на времето и опита е овладял изкуството да владее тълпата и да разбира от какво се нуждае тя – промяна на темпото, различен жанр и още ред малки трикчета, с които да ги подканва на дансинга.

Съвет # 2: Танцувайте и вие!

Това е особено важно! Гостите ви ще се чувстват неудобно да излязат на дансинга, ако булката и младоженецът не са там. Защо ли? Те ще се притесняват, защото не знаят какви са плановете – танц за младоженците, за родителите им, рязане на тортата… Ще се опасяват да не пропуснат някой от тези моменти или да не се окажат на дансинга в неподходящ момент! Така че, когато дойде време да започнат танците, задължително танцувайте и вие! Вашите гости ще бъдат развълнувани да ви видят как се наслаждавате на тържеството си и няма да могат да се въздържат да потанцуват заедно с щастливата двойка.

Съвет # 3: Създайте си график за сватбения ден!

Изгответе график (сценарий), в който да опоменете всички важни моменти, като сватбен танц, танц с булката, наздравица с гостите… Оставете този списък на диджея, за да уведомява гостите какво следва – така всички ще се чувстват сигурни и спокойни, че не объркват плановете ви по някакъв начин, а вие ще се раздвате на последователно, добре организирано тържество.

 Съвет # 4: Изберете ресторант/дансинг с подходящ размер!

Някога присъствали ли сте на сватба, където дансингът е толкова малък, че изглежда, че няма къде да се поберат повече хора върху него? Това неминуемо ще ги накара да не искат да се присъединят към вече танцуващите. А били ли сте на сватба, където е толкова огромен, че макар и доста от гостите да танцуват да имате чувството, че е празен? Знаете ли как да разберете дансинг с какъв размер ви е нужен? Общото правило е да предположите, че само половината от вашите гости ще танцуват по едно и също време. Например ако планирате малка сватба с 35 човека, дансинг 5×5 ще бъде перфектен. Ако тържеството ще е по-голямо – да кажем, със 150 души, помислете и за голям дансинг.

Съвет # 5: Дайте възможност на гостите да избират песни!

Чудесен начин да се уверите, че гостите на вашата сватба ще танцуват е да им дадете възможност да предлагат любими свои парчета! Може например всеки от гостите да избере по една песен! Ако пък има парчета, които ви навяват лоши спомени, може да дадете списък на диджея и да го предупредите, че трябва да намери оправдание, ако някой поръча някоя от тези песни.

Следвайте тези съвети, за да бъдете сигурни, че вашите гости ще са на дансинга през цялата нощ.

DJ Иван Тодоров